08 mei, 2008

Eindelijk een levens teken uit Australia

Hello iedereen,

Ik ben aan de beurt om wat te zeggen na de lange tijd tussen de berichten. Ik zelf heb netvoor het eerst de berichten gelezen op het blog. Wij moeten nog beginnen met het verhaal van onze tijd hier in Australië.
De eerste weken hebben wij doorgebracht in Brisbane, zodat wij mijn familie konden bezoeken en wat officiele dingen realiseren. Dat was makkelijker gezegd dan dat het gebeurde. Om Anuschka en de kinderen in het systeem te krijgen was wel makkelijk, omat Anuschka een visum heeft maar ik had veel moeite, want je moet allerlei dingen gaan bewijzen als terugkerende Australier. Ze hebben hier last van mensen die terugkeren voor een vakantie, het systeem misbruiken en dan weer weg gaan. Het heeft tot midden februari geduurd totdat wij helemaal in het systeem zaten. Dat gaf een stuk opluchting want het laatste dat moest gebeuren was het ziekenfonds en dat kon niet eerder dan dat je geregistreeerd bent.
In de eerste week toen wij in Australië waren ging ik op gesprek in Melbourne met een bedrijf in de raambekledingsindustrie zoals mijn vorige bedrijf in Nederland. Dit gesprek pakte goed uit en wij kwam tot een overeenkomst om voor ze te beginnen op 7 januari 2008. Hier werk ik als Product Engineer (R&D) nu inmiddels al 3 maanden met gemengde gevoelens. Na 13 jaar voor hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt is het een hele verandering en vallen bepaalde opgebouwde zekerheden weg. Wat nu een leuke bijkomstigheid is, is dat wij net een nieuw product ontwikkeld en gepatenteerd hebben wat Hunter Douglas van ons wil kopen. (moeder bedrijf van vorige werkgever.) Maar ze zijn een van de velen die het willen kopen wat een goed gevoel geeft. Wij hebben net een prijs binnen met het best innovatief nieuwe product 2008 in Australië.

Nu verder met het gezin.
Ik moest naar Melbourne om te zoeken voor een huis maar had nergens te blijven, dus belde mijn zus iemand die zij kende van 30 jaar geleden. Deze persoon wees haar door naar iemand anders die zij kende van dezelfde periode. Hij is de dominee van de kerk die hoort bij de school waar de kinderen naar toe zouden gaan. Ik kon bij hem zolang verblijven om een huis te gaan zoeken. Wat wonderbaarlijk hoe dingen kunnen lopen. Toen ik aangekomen was in Melbourne(17 december) viel het tegen om een huurhuis te vinden met vier slaapkamers die wij graag wilden hebben. Het huis dat mij de meest geschikt leek kwam pas vrij op 5 januari. Ik had de vlieg tickets geboekt voor Anuschka en de kinderen voor 24 december en wij hadden nog geen plaats om te slapen voor het hele gezin! In zulke situaties word je wel eens op de proef gesteld of je werkelijk vertrouwd op God en zijn hulp. Via via hoorde de dominee dat er een huis leeg was van mensen die op vakantie waren en na onderling overleg en wat telefoongesprekken naar het buitenland kregen toestemming omin dat huis te verblijven. Het huis was enorm groot en pas twee maanden oud. Wij werden nogmaals voorzien in onze situatie net als de eerste weken in Australië toen er geen verblijf plaats te vinden was in Brisbane. Wij zouden bij mijn nicht blijven waar al 9 mensen woonde. Dit zagen wij niet echt zitten, en mijn zus belde een conferentie centrum van de Baptisten Kerk en na haar gesprek mochten wij daar blijven voor drie weken, daarna gingen Anuschka en de kinderen met zus Ria mee om ergens op een huis te passen.
Wij waren bij elkaar voor de Kerst en oud en nieuw, wat wel heel anders was dan in Nederland. Die week was de temperatuur wel 40 tot 42 graden maar wel uit te houden omdat het een heel droge warmte was. Mijn nieuwe bedrijf was zo goed om mij een auto ter beschikking te stellen tot ik begon te werken. Hierdoor kon wij heel veel boodschappen doen, bedden, koelkast, potten pannen, bankstel en alle nodige om te kunnen leven. Hierdoor waren de kinderen meestal alleen overdag, maar gelukkige zijn wij gezegend met hele lieve kinderen en hebben ze goed voor elkaar gezorgd. Ik heb nog nooit zoveel gewinkeld als toen, maar ik werd wel moe van het winkelen maar vond het vreemd genoeg best leuk. Voor de mensen die mij kennen, weten dat ik een hekel heb aan winkelen. Toen kregen wij een positief bericht dat wij eerder het huurhuis kon krijgen al op donderdag de 3de. Wij ontdekten toen dat het huis niet zo netjes achter gelaten was en hebben de hele dag gebruikt om het te reinigen en het tapijt te shampooën. Op de 5de kwamen al de artikelen die wij besteld hadden. Zo ik moest alles in elkaar zetten zodat wij ze konden gebruiken. Op de maandag moest ik met mijn nieuwe baan beginnen.

Ik laat het hierbij omdat het anders te lang wordt in een keer te lezen.

Groetjes Robert, Anuschka en kids.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi Robert,

Leuk dat jij deze keer wat schrijft, zo krijgen wij ook een beetje een idee hoe jij het allemaal beleeft. We zien uit naar het vervolg van je verhaal. Goed gedaan dat winkelen, haha!

Groetjes, Rob,Sella en boys

Renske v H zei

Ja... I was shocked! Jij?! Winkelen?!?!

Zonnesteek?

Nee, leuk om weer eens een blog van jullie te lezen. Keep that flow going! ;-)

Grz Renske

eertje zei

hallo allemaal !!

Wat leuk om weer wat van jullie te lezen. Ik ben blij dat het allemaal goed met jullie gaat. Ik vind het heel jammer dat niet naar melbourne kon komen maar ben alweer bezig met volgende reisje . hopelijk volgend jaar eind september en dan kom ik zeker naar jullie toe!!!

En het is even wennen het winkelen maar het is echt best wel leuk !!! ;) love you all verry much !!!!!! xxxxx erica en vincent